Aanbod

KINDEREN EN JONGEREN

 

Opgroeien kan best lastig zijn. Vooral als je het gevoel hebt dat je niet begrepen wordt door je omgeving of door je ouders. Het lijkt bij vriendinnen en vrienden allemaal veel makkelijker te gaan. Je ervaart en voelt zoveel, maar je weet niet hoe je hiermee om moet gaan. Je hebt moeite met concentreren, vindt het moeilijk om voor jezelf op te komen, of dat mensen je aanspreken op je gedrag.  

Met elkaar gaan we pionieren wat jij zelf kunt doen om dit te kunnen veranderen.

Iedereen is welkom. Hieronder nog een aantal veel voorkomende kindercoachvraagstukken.

  • Je slecht in slaap kunt komen

  • Je veel piekert 

  • Je vaak bang bent

  • Je erg druk of juist erg stil bent

  • Je omgaan met leeftijdgenootjes lastig vindt 

  • Je alleen voelt of je wordt gepest

  • Je liever niet meer naar school/sportclub gaat

  • Je faalangstig bent

  • Je iets ingrijpend hebt meegemaakt  

 

Ouders/opvoeders

Opvoeden is telkens zoeken naar de juiste balans bij ouders en kind. Je wilt als ouder/opvoeder je grenzen kenbaar maken, zodat je kind weet wat wel/niet geoorloofd is. Aan de andere kant wil je dat het kind zichzelf kan ontwikkelen en zijn eigen ik kan creëren. Alleen is hierin balans vinden soms moeilijk en vooral wanneer je kind gedrag vertoond waardoor het er niet makkelijk op wordt om de balans te behouden. 

Als kindercoach ondersteun ik het opvoedproces en alle voorkomende vraagstukken over kinderen en hun gedrag. Is je kind druk in gedrag, is je kind een moeilijke eter, heeft je kind een sterke eigen wil, moeite met zich staande te houden in de sociale omgang, vindt vriendschappen aangaan lastig of (hoog)gevoelig is en snel overprikkeld raakt, kan ik je helpen je kind te coachen. Samen gaan we kijken we naar wat al goed gaat, naar welke kwaliteiten en talenten aanwezig  zijn en hoe we jullie krachten kunnen versterken zodat jullie samen verder kunnen en jullie balans beter kunnen bewaren.

 

Coacheespel        Gedachte-kracht   Numerologie      Schatgravers

In 2017 heb ik bij de opleiding Magie van de Kindercoaching de licentie gehaald voor het coacheespel, ontwikkeld door Jeanette Bakker. 

Het is een praktisch en veelzijdig kindercoach-tool met een veelheid aan diverse werkvormen om in te zetten.

Het spel kan worden gespeeld met kinderen, jongeren en volwassenen en geeft op een veilige en rustgevende manier veel informatie over de coachee, de situatie waarin de coachee zich bevindt en de hulpvraag of levensles die bij de coachee speelt.

Het spel bevat vragen en opdrachten rond de thema’s:  gezin en familie, kwaliteiten en talenten, emotionele ontwikkeling, de hulpvraag, school en het oplossend vermogen.

 

 

Wil je weten waarom sommige mensen bang zijn voor een lief, klein beestje?

  • En waarom geld of spullen niet gelukkig maakt?

In het boek 'Gedachte-kracht' vind je de antwoorden. 
In het boek vertelt Yessie hoe jij je gedachte-kracht kunt gebruiken om vrolijker te worden en om rustiger te worden in je hoofd. 

Kortom...Ga mee op ontdekkingstocht naar JOUW gedachte-kracht!

 

 

 

In 2017 heb ik bij numeroloog Theo Jeukens de cursus Numerologie gevolgd. De geboortedatum is het uitgangspunt. Aan de hand van een geboortedatum loop je op een voor ieder zeer begrijpelijke manier, door de jongerennumerologie en kun je van alles over jezelf of die ander te weten komen. Jongerennumerologie is visueel sterk uitgewerkt. En niet zonder reden! Het is daardoor zeer leesbaar, herkenbaar en krachtig. Er wordt gewerkt met getallen, dieren en kleuren. De ene persoon heeft meer met getallen, de ander meer met dieren en/of kleuren. Deze drie onderdelen geven inzichten en bewustwording. 

 

 

 

Schatgravers is een schat van een spel dat zijn weg razendsnel vindt naar gezinnen, scholen én praktijken. Eén van de succesvolle ingrediënten van het spel is dat het licht en luchtig voelt en tegelijkertijd de prachtigste open gesprekken en inzichten schenkt. Het spel houdt de sfeer open en vriendelijk. De speelwijze is eenvoudig spreekt zowel kinderen, jongeren als volwassen aan.

 Je zult tijdens het spelen merken dat dit spel je zelfvertrouwen versterkt en dat je meer oog krijgt voor klein geluk.

 

 

  

De Uitkijk Kindercoaching| Ootmarsumsestraat 168/ 7634PR Tilligte 

email: marieke@deuitkijkkindercoaching.nl

Telefoon: 06- 44787588

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.